Večernji list – Najhumanitarnije tvrtke Dukat i Konzum

najdonator

U Europskom parlamentu održana je prva dodjela nagrada tvrtkama koje potiču kulturu doniranja hrane.

Cijeli je projekt pokrenula europarlamentarka Biljana Borzan zajedno s platformom Mreža hrane. U Hrvatskoj se dnevno baci i nekoliko tisuća tona hrane, od čega 135 tona kruha. Kako bi se potaknula kultura doniranja, a ne bacanja hrane, europarlamentarka Biljana Borzan zajedno je s platformom Mreža hrane pokrenula projekt „Najdonator“. Riječ je o godišnjim priznanjima i nagradama za tvrtke koje su se iskazale u doniranju hrane.

– Javnost često nije upoznata s humanitarnim djelovanjem donatora i prst krivice za velike količine bačene hrane se paradoksalno često upire u realni sektor. Želimo pokazati da postoje tvrtke koje su izrazito humanitarno angažirane i želimo da građani znaju koje su to tvrtke – rekla je Borzan koja je ove godine nagradu uručila Konzumu i Dukatu.

Predstavnici tih dvaju tvrtki za nagradu su dobili godinu dana na pravo korištenja titule ‘Najdonator’ kao i statuu čiji dizajn potpisuje vukovarski maturant Mirko Tivanovac.

–  Dukat je sustavno doniranje hrane pokrenuo početkom 2015. godine od kada je humanitarnim ustanovama isporučio više od 706 tona mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva. Gotovo 20 zaposlenika u četiri odjela svakodnevno nastoje osigurati i na vrijeme dostaviti hranu u više od 40 humanitarnih ustanova diljem zemlje – rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica Korporativnih komunikacija Dukata.

– Konzumovi rezultati u području doniranja hrane proizlaze iz zajedničkog rada naših brojnih zaposlenika posvećenih tome da se hrana pred istekom roka trajanja maksimalno iskoristi i usmjeri prema potrebitima. Zahvalni smo što su nas humanitarne udruge u cijeloj Hrvatskoj prepoznale kao pouzdanog partnera s kojim zajedno pridonosimo poboljšanju uvjeta života korisnika tih udruga – rekla je Ivana Džakula, direktorica Sektora poslovne podrške u Konzumu.

23.5.2018.

Izvor https://www.vecernji.hr/biznis/projekt-najdonator-najhumanitarnije-tvrtke-dukat-i-konzum-1247155 – www.vecernji.hr

 

Povezane Objave